lördag 31 mars 2012

The ocean is my oyster.

Tog mig till havet. Saltdoft och vind i håret.



När städning blir njutning.



Körs på repeat under förmiddagens städning.

Beach 2012-katastrof eller lysande möjlighet?

Victorias Secret

Den totala förödmjukelsen närmar sig med stormsteg. Provade bikini i veckan och insåg att det kräver total förnekelse av det faktum att jag inte tränat eller kostkontrollerat kroppen. Kikade på Pinterest och fick en idé. Neon-bikini, that's the trick, blända samtliga på stranden.

Game on

Morgondimman lättar och jag önskar att jag kunde sova längre om morgonen. Kroppen är verkligen van vid rutiner. Jag stiger upp mellan 05:30-05:50, varje vardag, så att vakna 06:54, en lördag, är ju sovmorgon, men världen känns stor och tyst så dags. Å andra sidan är det så fantastiskt skönt att det är just tyst och lugnt. Jag tänker på carpe diem och får nästan lite prestationsångest...


fredag 30 mars 2012

Always in my heart



Sitter här och skall strax röja undan i köket. Sänder en liten tanke till maken som är utomlands. Hade varit sååå mycket lättare att plocka undan med hans sällskap. Nåja, får nöja mig med Carlas sällskap.

Tonfisk ÄR gott.

Kvällens middag bestod av sallad. Den innehöll bl a tonfisk. Sönerna tittade skeptiskt ned i skålen med rynkade näsor. Är det tonfisk i? Och se de överlevde allihop, tänka sig!

Skelett i garderoben



Kanske smaklöst att göra kommersiell film av en sjukdom, men jag tror det öppnar för en större öppenhet om att vara sjuk. Varför skall det vara pinsamt att vara sjuk? Å ena sidan är man ju inte en sjukdom, utan en person, vilket nog lätt glöms bort. Å andra sidan, om samhället pratade mer om cancer till vardags blev det förhoppningsvis en ändring på det. 

Digital meltdown

Mamman min har skaffat dator. Jag tycker det är starkt att hon, vid 65+, vill lära sig att använda den digitala världen. Skulle via Skype berätta om min lilla blogg och det hela mynnade, för min mamma, ut i ett mentalt gympingpass, där hon till slut varken hittade fram eller tillbaka i sin laptop. Hon avslutade sessionen med att återgå till Rapport. Vi får ta nya tag imorgon. Hon är envis som en åsna;-)

Barfota i pumps

Har en förkärlek till "Kajsa Anka" skor. Clarks

Färgskalan är ganska blek idag. Tunika House of Lola, linne Rosemunde.


Franskt fredagsmys


Oslagbar kombination: choklad, kärlek, förhinder och passion. Feel-good på hög nivå.

Älska färg!

Turkost syns överallt, främst inom inredning, men även i klädväg. Jag är förtjust i flaskor som är ett underskattat inredningsobjekt.

Vårtröjan skulle varit klar nu.


Började förra året i augusti, för att jag skulle vara klar i april 2012. Lusten till ett vårplagg försvann och istället inköptes mustigt, brunt och lurvigt garn. Men för två veckor sedan kom handarbetaren i mig fram igen. Det är mycket sagt att kalla mig handarbetare, vet egentligen inte vad jag gör eller hur, men det är så roligt att skapa något-som kanske blir snyggt....Min förhoppning är att det blir ett snyggt bryt med hemstickat och mina inköpta Ray-Ban s aviator.