lördag 30 juni 2012

Storm på G.

Utmanade familjens manliga del (4st) på stormutflykt. 1 deltagare anmälde intresse, yngste, förståss. Vi fick oss en härlig slow PW. Det är ju sååå många stenar som skall kastas i vattnet och alla låter olika!
Redan när vi steg ur bilen på parkeringen möttes vi av en doftkaskad från vinden. Tänkte på smultron, även om jag inte såg några!

Vinden friskar i ordentligt.

Nyponrosor luktar så gott.

Allt skall kollas.

Vykortsvackert.



fredag 29 juni 2012

Tribute.

Maken har inte samma känsla för musik och sångtexter som jag. Jag hör låtar och texter och applicerar dem i min värld. Förr spelade jag dem för honom och hoppades att han skulle uppleva samma sinnesstämning som jag.  Vi är olika, kompletterar varandra ibland. Jag glömmer nästan alltid vilken dag som är vår bröllopsdag, det gör inte han! Peter Le Marc är en kung av sångtexter tycker jag. Maken tycker han är släpig och jobbig. Kanske jag kan få fram budskapet i textform? Tag dig tid att läsa. Lyssna annars på Spotify: "Du och jag mot världen".


Pojken och flickan på Drottningtorget se dom kysser varann.
Dom blundar för bussar som kör förbi som bara älskande kan.
Och din syster sa: "Det där går aldrig bra"
och vi två tog ett tåg från en stukande stad.
Där satt vi hand i hand, tätt tryckta mot varann.
Vi märkte inte ens hur septemberskogen brann.
Fick inga löften med oss på färden.

Det var du och jag mot världen.
Så var det då, så är det nu, du och jag mot världen.
Alltid jag och du.

Som fångade fåglar i två rum och kök på 40 kvadrat.
Bland blöjor och barnskrik, lego och intrampad Sempermat.
Vi hade ingen plan, ingen given manual,
fick aldrig något arv, inget sparkapital.
Vi kunde skilts åt där och då.
Men gjorde än en gång ett val.
Vi älskade, vi slogs, men hade mod att stanna kvar.
Fick inget gratis på den här färden.

Det var du och jag mot världen.
Så var det då, så är det nu, du och jag mot världen.
Alltid jag och du.

Låt ingen trycka ner dig, låt ingen djävul komma åt dig.
Ge mig din packning och jag bär den,
för det är du och jag mot världen

Vi två vi hör inte hemma någonstans.
Här är vi kind mot kind ännu i denna livslånga dans.
Och trots att jag har kysst var millimeter av din hud
är det som första gången jag rör vid dig nu.
Så när vi fortsätter på färden

Är det du och jag mot världen.
I dag och alla andra dar, du och jag mot världen.
Vi är ännu kvar.

Det är du och jag mot världen!
Så var det då, så är det nu, du och jag mot världen.
För alltid jag och du.






torsdag 28 juni 2012

DIY poncho

Ännu en quick-fix-idé. Jag har en pläd jag gillar skarpt. Den är tunn bomull, har snygga fransar. Matchar mina olika jeans. Jag skall nog konvertera den till en poncho.....update kommer.


Har suttit länge på altanen och lyssnat på min fina lilla legobit. Kvällens mysmusik har varit:


Igår kväll såg jag "Lovligt byte". En stunds avkoppling, en del skratt, enkelt, nice.



Lite kär.

Jag tvingas vara ute i ur och skur i mitt arbete, periodvis. Även om det ÖSregnar i 6 timmar i sträck. I alla år har jag klarat mig på en riktig galonjacka, som jag köpt på ett överskottslager en gång, för hundra år sedan. Den är ämnad för brandkåren, vilket innebär att alla brandmän hälsar när jag har den på, ha ha. Dessutom är den självlysande med giganiska reflexband. Nu har den snart gjort sitt, den börjar bli stel i gummit/plasten. Jag har sett en potentiell ersättare...

Regnkappa från Danefæ

Regn "byxor" från Ilse Jacobsen

onsdag 27 juni 2012

Tekniknörd?

Jag har aldrig brytt mig särskilt om teknikprylar, men såg en liten rackarns högtalare för en månad sedan. Passar perfekt i handväskan. Funkar som trådlös telefon i bilen och som stereo om man inte gillar radions skval. Älskar denna pryl! Ser ut som en större legobit, bara 15 cm X 5 cm.

Jambox från företaget Jambone. Bild lånad från Geekalert.com

tisdag 26 juni 2012

Horisontalläge.

Idag har det inte regnat! Tänk vad det gör för humöret. Här ligger jag med 38,5 i feber, killer-huvudvärk och ont i hela kroppen och njuter av att se solen utanför mitt fönster. Min kära mamma har förbarmat sig över alla sina tre barnbarn och tagit dem på cykelutflykt, givit dem lunch och låtit dem leka i solen, medan jag jobbar hårt på att bli bättre. Har inte lyckats något vidare....


Har lyckats titta på inspelade avsnitt av den nya hypade serien GIRLS. Nja, jag vet inte om man kan jämföra det med SATC. Förvånad över att man visar så mycket naket i amerikatt?! Nåväl, jag vill gärna se fler avsnitt innan jag vet om jag gillar denna serie eller inte.


Har spelat samma låt flera gånger idag, så här kommer den.



måndag 25 juni 2012

Varför bryta en tradition?

Kände mig låg igår. Fick tråkigt besked angående semesterönskningar. Vi kommer inte åka till Amelia Island!


Förra året fick jag lunginflammation två veckor innan vi skulle åka. Första veckan på min semester kände jag mig låg, feber kom och hosta. Det var nära att Usa resan inte kunde bli av då, men maken sparkade in dörren på vårdcentralen och jag fick byta penicillin, så jag kunde flyga med.


Idag är min första semesterdag. Gissa vem som fick 39,5 graders feber i natt?! Jag kan inte annat än skratta åt eländet....


Min kropp och hjärna kommer alltid att längta hit. 


söndag 24 juni 2012

Retat gudarna?

Jag har bara regn hos mig!


Mysigt att lyssna till regnet och sitta inne och kura, men egentligen en höstaktivitet.....Hade hellre varit vid stranden och lapat sol.

Att älska och att älskas.

Prata skulle Anja Pärsson göra. Det var nästan så att jag tänkte hoppa över premiärlyssningen av P1 s Sommar. Jag är inte särskilt sportintresserad, men hade ändå inget för mig, så hon fick väl mala på om slalom då, lite i bakgrunden.

Hon pratade lite om slalom, om sina världsmästerskap och om mode, kläder, så jag lyssnade på hennes stora bekymmer att hitta kläder till någon gala, när hon plötsligt säger att hon nog var kär i en kvinna.

Jag inser att detta är ögonblicket, hela Sverige hör samtidigt, att hon "kommer ut ur garderoben". Jag missade när Hysén gjorde det. Jag tycker det är stort, lite svindlande. Jag vet egentligen inte varför jag tycker det, men jag tycker det är ganska gräsligt att höra att hon och hennes partner har väntat i FEM år på att få deklarera sin kärlek!

Är vi inte bara människor? Spelar det verkligen så stor roll vem vi älskar? Kan vi inte bara låta kärlek få vara kärlek? Jag blir så less på att det finns rätt kärlek (=kvinna+man) och fel (=kvinna+kvinna eller man+man). Tänk att man fortfarande i vårt jämställda, demokratiska land inte vågar tala om vem man älskar!


fredag 22 juni 2012

Glad midsommar.

Vi har traditionsenligt åkt till närliggande park i 14 år. Dansat och haft picknick. Tittat på folkdanslagets oxdansuppvisning. 


Under årens lopp har det hela blivit mer och mer kommers. Förra året såldes det korv, spunnet socker, lotter, fiskdamm m.m. och det familjära har blivit reducerat på något vis. Barnen har bett om att få slippa åka i år. I år skall vi ha familjespelsturnering hemma i trädgården istället. 


I Florida spelade vi något som kallades blong-ball. Vi har inte sett det här, men googlade på det i måndags och fann att det kallas spin-ladder också och fanns att köpa hos ett företag i Gävle. Enklare och snabbare än kubb. Vi övade lite igår kväll.




Slutligen, vår klätterros, som aldrig får någon uppmärksamhet och som alltid levererar ändå.

Gårdagens glass.

Fick oväntat barnvakt under eftermiddagen! Passade på att ta med de två äldsta till city. Sommarvärmen påminde lite om våra dagar i Florida och vi gick till Hard Rock s uteservering. Det hör inte till vanligheterna! Barnen är vana vid att vi alltid åker till ett ställe som kör fabriksförsäljning av glass. Då är glassmängden fokus och miljön, ja miljön är sekundär, man tittar ut över en glasskladdig parkering med tillhörande motortrafikled som ljudfond.

Men igår var det span och folkvimmel som var prioriterat, somliga lyckades ändå få mycket glass.




onsdag 20 juni 2012

En pärla?

Sprang på en pärla på lunchen idag. Rea i parfymbutiken...
Doftar inte så länge (4 timmar), men, ah, jordgubbar, jasmine och champagne i dessa timmar!
Skall klura lite på om det är något som får komma hem till mitt lilla mörka skåp. Mörkt skåp???!
Jo, jag förvarar mina dofter mörkt, precis som olivoljan, för att de skall hålla längre. Jag måste variera mig och använder flera olika, beroende på humör, årstid och kläder.

Sommartid är bokslukartid.

Kunde inte sansa mig. Har nr 150 på bibliotekets väntelista! Jag köpte boken, den åtråvärda, istället. Får se till att läsa den innan vi drar iväg, då inbunden bok inte är resevänlig. Har läst alla författarinnans böcker, vissa på originalspråket och en del på svenska, det hänger ihop med tålamodet....
Slutet har kritiserats, men jag älskar Hanne-Vibeke ändå och ser fram emot trevlig läsning, så pass att jag pausar den mysiga bok jag egentligen läser just nu. Tacka vet jag danish dynamite;-)

Bild lånad från DN.se

Dunsande surr.

Sommaren verkar ha anlänt. Härligt att slå upp dörrar och fönster och andas, andas och känna att semestern är på väg, snart! Smolk i bägaren: flugor som surrandes i panik dunsar mot de glasytor som inte är öppnade. Skall nu vara barmhärtig och öppna åt de små liven.


Hipp Hipp! gänget är galna.

tisdag 19 juni 2012

So far so good.

Ny arbetsplats denna vecka.

Många nya ansikten, härligt!

Fick kurs i padda (iPad).

Mjukstart igår, kan nog bli mer business idag....

Återkommer snart.

torsdag 14 juni 2012

Sommarens ringar II.

Gårdagskvällens pyssel är avslutat. Du behöver:


Snygg, större knapp.


Rund resår.


Sax.


Tålamod.


Klart!




Får det inte att funka med länk till vinterns ring, men gå på pyssel etikett, så hittar du.

onsdag 13 juni 2012

Digiloo skor.

I say no more; Swedish Hasbeens.

Gör inte bara träskor.

Sommarens ringar.

Lite kvällspyssel hinner jag med!

På idéstadiet.

Turkos pärlemorknapp med guldresår är tanken.

Större plastknapp med pärlemor look och svart makramé knut är tanken här.


Uppdatering kommer här

tisdag 12 juni 2012

Vad görs?

Varför denna bloggtorka?!

Denna vecka skall det gå 4 olika skolavslutningar av stapeln.

Jag skall avsluta mitt arbete och ladda upp för mitt nya.

Har fått sommarens första barfotablåsor av annars väl ingångna skor.....

Nä, det är inget att gnälla om, helt rätt, men energikrävande. Maggio, Petter och Snook säger det så bra.



lördag 9 juni 2012

En millimeter från förfall.

Det har varit en vecka av känslornas berg och dal bana. 


Det är jobbigare att avsluta på mitt nuvarande jobb, än jag hade räknat med! 


Att kastas mellan hopp och förtvivlan, samtidigt som man skall sköta verksamheten och familjelivet som vanligt, är energikrävande. 


Jag tycker att låten Fallskärm med Timbuktu sammanfattar kaoset ganska bra.




måndag 4 juni 2012

Röst i natten.

Min frys väser, på natten, som Darth Vader. Jag är INTE Star Wars-fan :-(


Bild lånad från Bturn.com

söndag 3 juni 2012

Mmmmmusik, må magnifikt.


Icona. Svenska. Har lyssnat hela dagen på deras musik, perfekt, enligt mitt tycke, men alla tycker olika.

Smälter som glass i vintrigt Sibirien.

Yngste sonen har skapat smycke till mamma i slöjden. Det är tur att han inte vet hur mycket han ligger på plus..................


Bag-mania.

Har förmånen att ha en bekant som är agent för Tiger of Sweden. De kör outlet två gånger om året. Här om dagen fick jag meddelande om detta halvårs event. Var ytterst tveksam. Tyckte inte att det varit så mycket nytt senaste två gångerna, plus att priserna gått upp. MEN man vet ju aldrig....

Korallfärgad ska den vara....

Gillar krocko.

Blir nog sommarens favvis. Tre personer har redan erbjudit sig att köpa den.

God morgon sköna säng.

Förr älskade jag satinlakan, men makens goa skäggstubb förstör tygets fibrer, så det blir nopprigt. Fann för ett par år sedan percalelakan och kan inte gå tillbaka. Hemtex kör drive nu. Jag gillade setet "Toile" och har sovit som en prinsessa, utan 8 åriga sjöstjärnan, aka, yngste sonen!

Inte så ljust ute ännu, lakanen är inte cremefärgade, utan vita egentligen.


Ekologisk dusch.

Håret och kroppen gillar. Miljön också.

Danskt förståss, Urtekram.

lördag 2 juni 2012

Doftminnen.

Kroatiens blixtvisit på 3 och ett halvt dygn bjöd på intensiva upplevelser, inte minst doft.

Citroner doftar härligt här hemma, men det går inte att jämföra med doften av de citroner en dam i den lilla byn Okrug, på ön Ciovo hade odlat i sin trädgård!

På smala gator doftade det lavendel, jasmin, fikon, liljor och citron. Fantastiskt!

Citroner gula på mitt trasiga Mateusfat :-(

Är så glad att min vårdoft påminner om resan. Nagellack OPI "dating a royal"

Okrug, bild lånad från Apartemani Caleta

Trogir, bild lånad från trogir24.com

Måste slutligen tipsa om en nationalpark också. Jag blir så lugn av brusande vatten. Skulle kunnat stanna där mycket längre än vi hade tid med. 
Bild lånad av Kroatiska Turistrådet