onsdag 31 juli 2013

Pocahontas.


Mina korta vita stövlar väcker uppmärksamhet. Det är galet, förståss, att ha stövlar i flip-flop land, men det var perfekt på bio! Det blåser isande kallt av airconditionen, minste sonen frös och ville nästan gå.
Vi såg Turbo, snigelracing på hög nivå. Har sett bättre tecknad film, även om den inte var dålig.
Billigt att gå på bio här, ska passa på att skicka de två stora sönerna på mer bio om de regniga eftermiddagarna. Filmen R.I.P.D. verkar kul, men minst och jag själv får titta på något annat.





Kör genom...

Drive-thru, verkar lätt, men ack så svårt! Skulle lyxa till det med Starbucks kaffe. Ville ha kallt gott, sött, kaffe med mycket mjölk. Fick gräddig, isig choklad, som i och för sig var gott, men...

Känner mig så långsam och får mig en liten knäck när personal på drive thru ställen inte förstår min engelska. Hur fel kan man säga kaffe latte, liksom?

För att inte tala om drive thru bankomaten! Var tvungen att backa och trixa för att komma till rätt automat. Personalen var mycket hjälpsam. Hela kontoret stirrade ut genom fönstren, när skandinaviska, blonda "Inga" skulle ta ut kontanter. Åkte till slut utan att backat sönder hela banken och utan kontanter. Gjorde nytt bättre försök senare, som gick bra!


fredag 26 juli 2013

Lobster.

Mulet och stressigt till stranden imorse. Glömde halva packningen hemma i hallen! Handdukar, cyklop, kepsar...och solkrämen. Liknar därför en hummer.

Fick mig lite amerikanskt kontra svenskt snack med barnens strandkompisars föräldrar från Georgia, riktigt trevligt. Även om jag anser mig själv ganska bra på engelska, så är det inte helt lätt att hitta synonyma ord och få fram nyanser, vilket stör mig. Härligt ändå att prata med annan vuxen!

Avslutade strandbesöket med att rädda en liten trollslända från att drunkna.


tisdag 23 juli 2013

Nyps-nyps.

Promenerade på stranden och hittade arg krabba. Kom att tänka på mellan sonens ord för krabba, när han var knappt två: nyps-nyps. Det känns som det var en evighet sedan...

måndag 22 juli 2013

Ljus i tunneln?


Medicinen jobbar på med öroninflammationer. Värsta solbrännan har gått från hummerröd till Barbapaparosa. Hostan inte lika intensiv.



Igår eftermiddags besökte vi ortens stolthet. Ett fort från 1864. Med svenska och europeiska mått ett pyttigt fort. Museet bestod av ett enda litet rum, men med A I R C O N D I T I O N. Såg dramatiserad faktafilm TVÅ gånger för att coola ned. Regnet stod som spön i backen emellanåt, luftfuktigheten rök...


Syns den tidstypiskt klädde soldaten under kanonen, mitt emot yngste sonen?




Tur att tvättstugan ser annorlunda ut idag!

All- in-all, en trevlig utflykt, när man inte kan bada med sjuka öron. Lite udda att äta picknic i bilen i väntan på skyfallets blixtvisit.






Sydstatshus.

Ser så många fina hus när jag åker runt här på semestern. Gillar bäst att åka längs havet, men tog en sväng utåt träsken idag. Är inte helt bekväm med tanken på vad som kan lura ute i vassen...




Bild lånad från realtor.com

Även denna från realtor.com
Här vid makens jobblägenhet finns ett gemensamt klubbhus för området med pool, gym och biljardrum. Det har veranda med världens härligaste gungstolar! Tänk att ha ett hus med stor veranda med havsutsikt och lugnt gunga, läsandes en god bok och känna Atlantens ljumma vind i ansiktet.

Dream on.

lördag 20 juli 2013

Status: lycka VS kaos.

2 av 3 barn har fått öroninflammation.
Härligt lagom varmt väder, ca 32 grader.
Grymt förkyld, nu även med hosta.
Prickade precis perfekt lågvatten med små vågor och klart vatten vid gårdagens strandbesök.
Tar en evighet att handla, då jag inte kan amerikanska produkter.
Fick hjälp snabbt på "vårdcentralen".
Fredagsmys à la amerikansk tv, känns obefintligt.
Har hittat mandelsmör och mandelmjölk.
Ett pojköga ser ut som övermogen, sprucken tomat, pga insektsstick.
Grodorna sjunger fint om kvällen.
Blir ingen farmers market idag.

fredag 19 juli 2013

Fuerte.

Firade makens namnsdag. Vi valde mexikansk mat. Borde anat vid förrätten att det skulle bli riktigt starkt. Mango-chili-avokado salsa med kyckling, så gott, MEN ingen känsel i läppar eller gom :-)
Tar bergis kål på en del baciller som försöker sätta bo.

Stackars minste sonen som fick värmeslag igår kväll. Idag har han inte tjafsat om vare sig dricka eller mat. Åt inte samma som jag dock.



torsdag 18 juli 2013

Aldrig så svensk.

Hade väl aldrig i min vildaste fantasi trott att jag skulle haft med IKEA-family kortet! Har varit på IKEA. I Orlando.

Den amerikansk-indiske kassören, sade välkommen hem. Kändes nästan surrealistiskt, likadant med maken. Han som hatar att åka till IKEA hemma, 10 minuters bilfärd från hemmet, åkte nu tre timmar för att komma till sagda hatobjekt. Han älskade att köpa soffbordet Lack för 20 dollares. Jag sade inte att det är billigare hemma.

Konstigt ändå att det var kul att köpa flädersaft, fast man bara varit hemifrån en knapp vecka.



tisdag 16 juli 2013

Horisontalläge.

Nere för räkning! När tempot sänks, så sänker immunförsvaret tydligen garden. Kände ett pirr i halsen under förra veckans kökspackning, men ignorerade detta, för packa köket var jag ju tvungen till.

Hade sedan den angenäma uppgiften att ta mig själv och tre söner till Usa och då kan jag ju inte heller vara sjuk. Så nu ligger jag här med feber och hosta och tittar på vädret utanför. Vet inte hur många gånger jag öppnat balkongdörren för att känna om det är lite svalare ute-det är det aldrig:-)-även om det inte har varit så kallt och regnigt i detta området på 50 år i juli.

Var på stranden i söndags och var tvungen att vika strandfiltens plastade baksida som regnskydd för våra kläder och hoppa tillbaka till Atlantens böljande vågor.

På bilden syns "min" strand. Då havsbrisens salta doft når näsan känns febern inte så mycket.

Bild lånad av: www.ameliavacations.com

fredag 5 juli 2013

Surt skall med surt fördrivas.

Det sade en mycket excentrisk gynekolog en gång om pms och ordinerade grapefrukt till frukost varje dag! Det hjälpte faktiskt. På franska heter grapefrukt; pamplemousse, vilket är ganska kul tycker jag. Härligt att säga, testa.

Nåväl, två gnälliga inlägg får kompenseras av mysig film. Är antagligen sist med att ha sett "Små citroner gula", men tar med det ändå. Boken av Kajsa Ingemarsson ligger i min bokhylla, men har inte hunnit med den heller, så tog nu den fula genvägen.

Filmen har fått dåliga recensioner av profs-tyckarna. Ja, den var härligt förutsägbar och generaliserande. Matlagningsintresserade tonårssonen tyckte den var jättebra. Trevlig familjefilm som alla från 8-40+ kunde ha glädje av.

Skrattar lite när jag ser att det faktiskt är grapefrukt i min kökstvål, som också gör mig så glad.

Vad händer hos H&M?

Jag gillar H&M s bas kläder! Jag tycker det är kul med gästkollektioner. Jag gillar deras Conscious och Premium Collection. Jag tycker deras home-produkter är annorlunda, på ett bra sätt!

Sällan gör H&M mig besviken och skulle det vara fallet, så brukar de kunna lösa dessa hos kundservice. Jag handlar ofta på postorder, därför att den butik som ligger närmast inte tar in alla produkter de har i sitt sortiment. På senare tid upplever jag att det tar längre tid att få sina saker, inte bara för att det är semestertider just nu, utan det senaste halvåret.

I söndags beställde jag varor, idag fredag, är de fortfarande inte packade. Frågan är om alla de herrkläder jag beställt till sönerna hinner komma innan vi åker till solen, synd!

Konstigt att man inte tar in semesterjobbare, måste ju finnas massor av ungdomar som skulle kunna tänka sig att jobba extra och som inte fick något av kommunens jobb. Men H&M har väl bilvit så stora nu att de inte behöver anstränga sig längre, eller?




torsdag 4 juli 2013

Kitchenblonde.

Har fått den fantastiska uppgiften att skapa och beställa nytt kök. Jätteroligt. Äntligen skall vi byta vårt slitna lantkök till något nytt, helst med lite industriell känsla. Gode vännen, tillika snickaren, skall montera och sätta upp allt, medan vi är på semester. Han skickar mig till ett antal butiker för att bestämma golv, bänkskiva m.m.

Glad i hågen åker jag med mina tre söner till sagda butiker. Här skall köpas kök!

Men vad händer?

Går runt i en golvbutik och tittar intensivt på linoliumavdelningen. Butikspersonal cirkulerar, men går igen. En kvart senare kommer samma butikssäljare och frågar om jag behöver hjälp. Ja, tack, svarar jag och förklarar att jag har fått i uppdrag av min snickare att välja färger till golvet. Frågar också vilka färger som finns. Säljaren visar en broschyr med färgerna. Jag frågar över färgkombos och undrar om den ljusaste färgen, den är gräddvit och jag vill ha vitare färg. Han suckar tungt och säger att det finns inte. Han visar färdiga färgkombinationer i ett ställ, sedan går han igen. Observera att det vid hela vår vistelse i butiken inte finns någon annan kund. Jag känner mig lite molnloken, men tillsammans med sönerna tar vi lite lösa plattor och lägger vår egen kombo på golvet. Jag skriver upp och fotar. Säljaren
kommer inte tillbaka och syns inte till när vi lämnar stället. Trist.

Det är inte första gången, men det är alltid lika trist. Förutfattade meningar om att jag som kvinna inte anses ha mandat att beställa golv själv, när inte det finns en man med. Medvetet eller omedvetet så verkar säljaren inte tycka att det är värt att lägga energi på en kvinnas eventuella inköp, för hon bara rekar tills mannen kommer med. Man kan ju som säljare inte ta för givet att en kvinna inte kan handla byggmaterial eller elektronik, utan en man som har med sig pengarna. Inte blir det bättre av att jag är blond och 40 +, suck.

Det var tyvärr inte enda butiken som resonerade så igår! Nu kommer min gode vän att handla åt mig som tur är. Tänker lite på den gamla filmen "Pretty Woman".