söndag 29 september 2013

Otålig väntan.

Håller på att bli galen. Livet står på vänt. Ingen idé att planera. Ovisshet. Nervositet.

Rätt val. Fel val.

Har munkavle för att inte röra upp känslor, både mina egna och andras.

Kryptiskt, jo men visst, kan inte ens blogga, för vem vet.

Har tröstat mig med shopping, men inte ens det hjälper.

Min nya regnkappa skänker mig glädje och förtröstan inför höstregnen.


På ryggbilden är färgen mer korrekt.

måndag 23 september 2013

Man har en åsikt, tills man får en annan.

För fem år sedan hade jag skrattat om någon sagt mig att jag skulle tycka om en artist som Lars Winnerbäck.

Idag är han en kung i mina öron. Det är något med närheten till mikrofonen och gitarrens enkelhet, tror jag, kanske är det för att jag befinner mig i ett grubblande tillstånd och att texterna har hög igen-känningsfaktor...who knows.

Lyssna i ett par riktigt grymma hörlurar, så kanske du hör samma som jag.


En helt annan sak: När blev det fel att byta åsikt? När började det räknas som brist på karaktär?

lördag 21 september 2013

Promenad inomhus.

Tack vare Friskis och Svettis har jag tränat gratis idag. Provade indoor walking. Kändes inte såå jobbigt, utan jätteroligt och ganska lätt. Tog i mer än jag brukar antar jag, för nu har jag träningsvärk i hela kroppen, till och med i fingrarna, av att dra i crosstrainerns stavar. Vilken grej, vet att jag antagligen är sist på bollen, men har inte haft så kul sedan step up kom. Missade zumba-hypen.

Bild lånad av Friskis och Svettis
Update: Har lyckats spränga ett blodkärl i ögat, så mycket tog jag i...

fredag 20 september 2013

Hemvändaren.



Efter fem+ veckor kom han så äntligen hem igen, maken. My hero. Nu inträder en vecka av Norén- tillstånd innan alla har funnit sina platser igen.... Härligt att inte vara dubbelförälder 24/7.

Hemkomsten firas med restaurangbesök.

söndag 15 september 2013

Babysteps.

Tog mig till Friskis och Svettis. Klarade ett medel jympa pass, med livet i behåll. Frågan är om jag kan ta mig ur min säng imorgon.

Tvingade på mig ett av mina fina träningslinnen. Såg ut som en kassler. Tänkte att det kunde sporra mig, när jag såg hud å fläsk guppa. Pepp! Fick nästan klippa upp plagget för att få av det. Bara det var ett träningspass i sig, att få av linnet....

Så kul, så härligt. Hoppas att kunna gå någon mer gång denna vecka.

Jag är ju fast i denna fluffiga tingest till kropp, men från och med nu kan det bara bli bättre.

Så stolt att jag äntligen gick dit.

Tre söner var också med.

Bild lånad från zalando.se

Petter, utan fyra getter.

När jag växte upp fanns en bok, Petter och hans fyra getter. Jag gillade aldrig den, minns inte varför! Den fanns på dagis. I första klass mötte jag två pojkar, Arvid och Petter. Av någon outgrundlig anledning valde dessa pojkar att reta mig. Vi hade aldrig mötts tidigare. Den ene av dem hade röda gummistövlar och sparkade mig på smalbenet. Jag gillar sällan personer med dessa namn, visst är det knasigt. Det hände för hundra år sedan och var egentligen inte viktigt, men påverkar förvånadsvärt mycket.

Maken ville ge sönerna namnet Arvid, men jag lade in veto alla tre gångerna.

Jag har dock fått krypa till korset med namnet Petter. Vi har en svensk artist med det namnet som gör fantastiska texter och bra musik. Nu ser jag fram emot att få läsa hans bok, 16 rader. Beställde den i veckan som gick och kommer att vänta vid brevlådan. Kunde kört e-bok och fått snabbare tillgång, men jag gillar inte att läsa på paddan. Jag vill ha the real deal, papper med inbundna pärmar.

Svårt att välja en Petter favorit...




Listan kan bli ännu längre. Love it!

lördag 14 september 2013

Den enda rätta.

Redan klockan 07.00 var jag på Ica, för att veckohandla. Kylskåpet liknade Gobiöknen, fast utan sand.
Lugnt och stilla, personligare möte med lugn personal. Det känns som om de är mer äkta, de där kommentarerna om god morgon, ha en fortsatt trevlig dag osv. när det sägs mellan två ensamma i en gigantisk entré, när många andra sover.

Efter inköp, kröp jag ned i min stora loppelåda (aka sängen) och kikade lite på Danmarks utbud av tv på nätet. Hittade en serie som föll mig i smaken: Gift ved förste blik.

I serien får man följa singlar som gifter sig, efter att de har genomgått tester av expertis. En psykolog, en sexolog, en präst och en antropolog träffar 200 singlar som anmält intresse, väljer ut 30 och försöker matcha dessa enligt alla vetenskapliga forskningar man känner till om förhållanden. De matchar tre par, sedan följer tv hur deras relation utvecklas från den dagen de träffas och en månad framåt. De träffas först den dagen de skall vigas!

När man beskriver tv serien låter det kanske som en dokusåpa utan djup, men nu har jag sett tre avsnitt och det känns genuint och proffsigt. Jag har sett Bonde söker fru och tycker att det här känns mer genomarbetat och inte så opportunt och slumpartat. Jag inbillar mig att man kan förstå serien även om den bara är textad på danska. Det är lite svårt för mig att bedöma eftersom jag själv kan danska...

Kika på serien, den gav mig ett leende och värme och ännu ett hopp om det goda i mänskligheten.

Go' Lördag.

Har du inte sett "Den enda rätta" av Susanne Bier, gör det! Feel-good-film på hög nivå, gammal film, fortfarande bra.


söndag 8 september 2013

Soptant?!

Har eventuellt nått botten, men vid återvinningsstationen stod detta gigantiska fat på 50 cm diameter. Såg inte att det var så trasigt i kanten, utan bara de glada och pigga färgerna...

Kan man laga denna typ av skador?

lördag 7 september 2013

Spegelblank svärta.

Jag var skeptisk, ville ha ljust i köket, vit bänkskiva. 

Måste erkänna att makens val av högblank, svart granit var bra ändå. Svart stendiskho hade han också beställt. Den hade inte jag sett innan den kom här om dagen! 

Alla matvaror får vacker färg av det svarta som bakgrund, t o m potatisarna lyser från botten av diskhon.

Speglar man sig själv i bänkskivan filtrerar den bort ett par år.

Diskbänks-love.



torsdag 5 september 2013

onsdag 4 september 2013

Back to basics.

Nu måste bänkskivorna härda i fogarna innan vatten och spis kan monteras igen.

Lagar mat på gasolbrännare i uterummet....

Progress?

Mitt kök utvecklas med myrsteg. Idag skall mina bänkskivor monteras och jag håller andan att allt skall passa och funka.

Den rörmokare som kopplade ur vattnet igår kan först komma igen på fredag...skall se om jag jag få tag i en som kan komma hit snabbare.

Min lilla pappa kom igår och kopplade ur elen och kommer idag igen för att koppla in den igen.

Otroligt att en köksrenovering kan stjäla sååå mycket energi. Jag blir trött av ovetskap och okunskap, det stressar mig på ett speciellt sätt, som är svårt att förklara. Jag är van att vara kunnig och ligga steget före, men att koordinera olika hantverkare och veta vad de behöver/kräver är svårt!

Hur skall jag veta att de inte kan jobba samtidigt, som de ALLTID gör på TV? I guess I'm having a blonde moment!

Jag tyckte jag var effektiv och framåt att jag bokade bänkskiva, VVS och el till samma dag, inte samma tider, men nej det var fel, suck.

Som grädde på mos måste jag kontakta Anticimex och boka dem också.


Update:

Svart diskho av sten.

söndag 1 september 2013

Det blåser på månen.

Jaha, så var det september, ofattbart.

Till råga på allt blåser det ikväll, ruskar i hustaket och tjuter i fönstren, knäpper i uterummet-spooky.

Det är sällan jag är rädd här hemma, men ikväll är jag det!

Minste pojken fick strax före läggdags för sig att det var någon i huset. Modig fick jag vara och genomsöka alla skrymslen och vrår. Har inte varit på vinden eller i bergkällaren. Fick övertygat honom att allt är ok...


Försöker fokusera på positiva tankar, men minns plötsligt bara läskiga filmer och otäcka nyheter och incidenter i vårt område.



Har varit på bio med de två större pojkarna tidigare under kvällen. Vi såg ganska rolig film, The Heat, med Sandra Bullock.

Längtar efter att hyra den här, verkar vara mer min stil:



Hör ljud överallt....