tisdag 24 juni 2014

Vänlighet.

Har gjort det igen, handlat mat. Detta oändliga spring till mataffären! I Sverige hade jag ju ett väl fungerande system med skafferi, men här startar jag ju från noll, så det blir många turer.

Jag vet att många stör sig på den amerikanska falskheten i att alltid fråga hur man har det, men jag tycker det är så trevligt att personalen säger godmorgon, frågar hur de kan hjälpa och om allt har varit till belåtenhet under shoppingen och att det önskar en fortsatt trevlig dag. Jag vet också att det kanske måste säga så och att de har betalt för att göra det, men vilken skillnad det ändå gör att försöka vara positivt inställd. Jag drar åtminstone på smilbanden mer än om de inte sagt godmorgon till mig. Det får min dag att starta eller avslutas med ett litet plus.

Man kan ju tacka nej till hjälp att packa varor, få dem utkörda till bilen om man tycker det är påfluget eller jobbigt. "Hejdå damen" som arbetar vid utgången, ser så söt ut och jag tänker fortsätta svara henne, även om jag har märkt att inte alla gör det.

Idag skall vi ta oss till storstan, som ligger en timmes bilfärd bort. Vi skall spana in Barnes & Noble s bokhandel, för att öva minste sonen i engelska till skolstart. Kanske kan jag hitta en bra bh på Victorias Secret. Vill kika på Anthropologie, som så många pratat om och som jag inte hade riktigt tid att spana tillräckligt på sist. Hoppas att regnet håller sig borta i eftermiddag, så jag hinner en PW på stranden.

Bild lånad av: naplesnews.com

1 kommentar:

aurorabuddha sa...

Det där har alltid förvånat mig!! Att folk (svenskar antar jag att jag menar) tror att folk inte är ärliga när dom är trevliga och säger snälla saker. Varför i allsin dar skulle dom fejka det?!?! Makes no sense to me.