torsdag 21 augusti 2014

Redneck-ified?!

Jag har ju inte bott i Floridas värme särskilt länge. Det är en stor omställning, större än förväntad, då vi varit här en hel del tidigare, så trodde jag i min enfald att det skulle funka bra. Det funkar, men vilken tid och energi det tar!

Har aldrig funderat så mycket över rutiner, utan sett dem som nödvändigt ont. Men vardagen är ju full av rutiner som man, jag, inte funderat över, utan taget för givet. Snacka om hemmablind. Rutiner blir man varse, när man måste starta om från början, utan referensram, i nytt land...

Nåväl, skall inte tråka ut bloggen med vardagsbekymmer utan istället observera nyheter och skillnader.

I Sverige hade jag svårt för countrymusik och då är jag ändå mycket öppen i min musiksmak. Mottagningen av radio och mobilnät är varierande på den här ön. Kanske för att man borde koncentrera sig på att njuta av livet när man bor på en så vacker plats?

Bäst fungerar radiokanalen Gator Country 99.9. Kanske håller jag på att bli indoktrinerad, men en del låtar är inte så dumma ändå. Kanske håller jag på att bli en redneck här i söderns träskmarker...


Sista klippet beskriver min barndomstid ganska bra, tycker jag :-)

4 kommentarer:

Annika sa...

Hej! Tittar in till dig igen!
Ja, det är en stor omställning at flytta till USA. I know it all too well!
Visserligen var jag 27 år då jag gifte mig med min amris. Men det tog tre år att landa ngtlunda.
So give it time. Man tror gärna att det är så likt sverige.
Hälsningar från mig i DC igen!

Anette sa...

Hejsan,
Har försökt att följa dig igen på Instagram, men det går tamejsjutton inte. Har det varit något problem med ditt account? Följde dig innan, men sedan försvann du..
Anette

hjarnfrys sa...

@ Annika

Ja, jag trodde nog inte att det var såå annorlunda som det är. Vissa dagar blir det inte mycket rätt och jag blir så trött av att allt är ovisst, men det blir bättre hoppas jag.

@ Anette

Jag vet inte vad som har hänt med mitt Instagram och jag lyckas inte hitta någon lösning heller! Jag kan se dig men inte kommentera eller gilla och jag fattar inte varför eller hur jag kan bryta det? Du för svann från mina följare och jag frågade om att följa dig igen och då ser jag, men kan inte skriva något. SKIT!

hjarnfrys sa...

För övrigt har det tagit så här lång tid innan jag fått kommentarerna, vilket är konstigt också?!

Internet och mobiler är lite svajigt här på ön och inne på träskfastlandet....