lördag 29 september 2012

Höstmörkrets filt.

Sitter i vardagsrummet med laptopens sken som enda ljuskälla. Hela familjen sover och sussar. Jag vaknade för en timme sedan av att yngste sonen kliade på årets sista, men STORA, myggbett. Pratade i sömnen gjorde han också, om gräs och grädde?!

Vi ska ha kalas här idag, fem dagar i förtid. Jag skall resa bort i yrkets tjänst, alldeles för långt bort om man frågar mig, men det gör man inte. Som nyanställd var det inte läge att ifrågasätta, tyckte jag. Det skär i mitt ömma modershjärta att inte vara hemma när minst fyller år och visst har han en pappa också som kommer att hålla ställningarna, men ändå...

Det har inte skrivits mycket på min kära blogg! Det finns flera anledningar, men det är huvudsakligen två skäl: nya jobbet slukar stor del av min energi samt att tandj-vln bråkat länge och det finns gränser för hur mycket man får gnälla i bloggen, eller?

Mitt hem har transformerats till en grottliknande bostad med små, smala gångar mellan högar av obestämbar karaktär, en mix av fakturor, läppcerat, disk, laddare till ipad och brödsmulor. Någon forskare hade kommit fram till att vårt problem idag är att vi har för rent, men det gäller inte här under den här höstens start. Sedan är ju allt relativt förståss. Det som är snudd på katastrof för mig är det kanske inte i någon annans ögon. Jag får hoppas att dagens födelsedagsgäster har mer överseende med stök än jag själv.

Go lördag på er, om någon skulle komma på tanken att titta in här längre.

Bild av vilande flodhäst på Köpenhamns Zoo får symbolisera det jag helst skulle företa mig idag.

Inga kommentarer: